NEXT
POST

Matrix Blog

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Συμβουλές Hair Styling για τα Βάσανα των Αδύναμων Μαλλιών

Σας έχουν κουράσει τα αδύναμα, άτονα μαλλιά σας; Δυσκολεύεστε να βρείτε ένα στυλ που να δείχνει ωραίο και να χαρίζει στα μαλλιά σας πιο πυκνή και δυνατή όψη; Η Matrix μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα βάσανα που σας δημιουργούν τα αδύναμα μαλλιά. Τελικός στόχος είναι να δυναμώσουμε και να επανορθώσουμε τα αδύναμα μαλλιά, αλλά ακολουθήστε στο μεταξύ μερικές συμβουλές και τεχνικές έτσι ώστε τα αδύναμα μαλλιά σας να μην είναι τίποτε άλλο παρά ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Γενικά, το κλειδί για να δείχνουν τα αδύναμα, λεπτά μαλλιά όσο το δυνατόν πιο ωραία είναι να χρησιμοποιείτε πάντα τα κατάλληλα προϊόντα. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και conditioner που ενισχύουν, επανορθώνουν και προστατεύουν τα μαλλιά, σε συνδυασμό με προϊόντα styling (gels, αφρούς και σπρέι) που χαρίζουν υφή, λάμψη και κράτημα. Καλό είναι να κόβετε τακτικά τα μαλλιά σας, και όταν κάνετε το styling στο σπίτι, αλλάζετε την πλευρά της χωρίστρας σχεδόν κάθε εβδομάδα και στεγνώνετε τα μαλλιά σας ανάποδα για να δημιουργήσετε άμεσα υφή. Τα αυστηρά κουρέματα, οι μπούκλες, το ελαφρύ κρεπάρισμα στις ρίζες και το ελάχιστο φιλάρισμα είναι μερικοί βασικοί κανόνες για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση των αδύναμων λεπτών μαλλιών. Για συγκεκριμένες ιδέες για το πώς να τονίσετε διαφορετικά μήκη αδύναμων μαλλιών, ακολουθήστε τις παρακάτω how-to συμβουλές.

 

2 Κοντά Hairstyles για Αδύναμα, Λεπτά Μαλλιά με Στυλ

 1. Baby Doll Bob – Ένα Κοντό Hairstyle για Οβάλ Πρόσωπα

Κόβοντας τα μαλλιά πιο κοντά (ανάμεσα στο αυτί και στο κάτω μέρος του λαιμού) και διατηρώντας τις άκρες σε αυστηρή γραμμή, βοηθά τα αδύναμα μαλλιά να δείχνουν πιο πυκνά. Δώστε σχήμα και στυλ κρατώντας το φιλάρισμα στο ελάχιστο και δημιουργώντας μακρύτερες αφέλειες στο πλάι. Ένα κοντό look σαν αυτό ταιριάζει στα πιο στρογγυλά πρόσωπα, και είναι πιο εύκολο στα φυσικά ίσια μαλλιά.

Για να φορμάρετε αυτό το πιο κοντό καρέ, λούστε και περιποιηθείτε τα μαλλιά με ένα ενδυναμωτικό σαμπουάν και conditioner, και χωρίστε τα στο πλάι. Ψεκάστε τα με ένα leave-in σπρέι ενδυνάμωσης ή ένα προϊόν κατά του φριζαρίσματος, και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, αν μπορείτε. Αν πρέπει να τα στεγνώσετε με το πιστολάκι, χρησιμοποιήστε μια φαρδιά, επίπεδη βούρτσα.

1.  Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σίδερο, ξεκινήστε να ισιώνετε τα μαλλιά από τον αυχένα και κρατήστε τα υπόλοιπα πιασμένα πάνω. Ισιώστε το τμήμα που δεν είναι πιασμένο, τυλίγοντας ελαφρώς τις άκρες από κάτω για πιο μαλακό αποτέλεσμα.

2.  Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τούφα-τούφα μέχρι να ισιώσετε όλα τα μαλλιά με κατεύθυνση προς το πρόσωπο, ακόμη και τις αφέλειες. Στόχος είναι τα μαλλιά να δείχνουν λεία, απαλά και σέξι.

 2. Modern Pixie – Ένα Κοντό Hairstyle για Οβάλ Πρόσωπα και Πρόσωπα σε Σχήμα Καρδιάς

Μια fun παραλλαγή του κλασικού pixie κουρέματος είναι να αφήσετε τα μαλλιά ελαφρώς πιο μακριά στην κορυφή, με μερικές χαριτωμένες, λεπτές τούφες. Η κίνηση που δίνει αυτό το στυλ στα λεπτά, αδύναμα μαλλιά καθιστά το κούρεμα χαριτωμένο, ιδανικό για αδύναμες και ταλαιπωρημένες τούφες. Η τακτική συντήρηση βοηθά στο να αποφεύγετε τις ταλαιπωρημένες άκρες. Με το φιλάρισμα και ένα δυναμικό χρώμα, τα αδύναμα μαλλιά αποκτούν νέα διάσταση. Αυτό το εκκεντρικό στυλ είναι εξαιρετική επιλογή για τα οβάλ και καρδιόσχημα πρόσωπα.

Για να φορμάρετε αυτό το παιχνιδιάρικο κούρεμα, απλά διασκεδάστε το! Περιποιηθείτε τα μαλλιά με ένα σαμπουάν και conditioner για πυκνό αποτέλεσμα και ολοκληρώστε ψεκάζοντας με ένα σπρέι προστασίας χωρίς ξέβγαλμα ή με ένα προϊόν κατά του φριζαρίσματος. Για να προσθέσετε υφή χρησιμοποιήστε μια ελαφριά πάστα, τζελ ή αφρό. Στεγνώστε φυσικά και διαμορφώστε τα μαλλιά με τα δάχτυλά σας ή στεγνώστε με το πιστολάκι στη χαμηλότερη ρύθμιση και τσαλακώστε με τα δάχτυλά σας. Χρησιμοποιήστε ένα σίδερο για να μαλακώσετε τις αφέλειες. Τόσο απλά!

Blog Images_0039_Hair Styling Tips for Weak Hair Woes

3 Στυλ Μεσαίου Μήκους για Κίνηση στα Αδύναμα Μαλλιά

1. Υπέροχο, Φιλαριστό Bob — Ένα Hairstyle Μεσαίου Μήκους για Οβάλ ή Στρογγυλά Πρόσωπα

Ένα φιλαριστό bobμεσαίου μήκους μπορεί να δώσει κίνηση και υφή στα αδύναμα, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Φροντίστε απλά να τα περιποιήστε και να τα κόβετε τακτικά για να ενισχύσετε την υγεία των μαλλιών και να κρατάτε την ψαλίδα υπό έλεγχο. Αυτό το στυλ είναι ιδανικό για πρόσωπα με οβάλ ή στρογγυλό σχήμα.
Ξεκινήστε τη διαδικασία του styling από το λούσιμο και την περιποίηση των μαλλιών με σαμπουάν, conditioner και θεραπεία ειδικά σχεδιασμένα για αδύναμα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. 
1. Στεγνώστε τα μαλλιά με το πιστολάκι χωρίς να χρησιμοποιήσετε το ακροφύσιο, το οποίο μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν επίπεδα. Όταν τα μαλλιά είναι σχεδόν στεγνά, εφαρμόστε ένα προϊόν για όγκο στο τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα από φυσική τρίχα, ολοκληρώστε το στέγνωμα των μαλλιών. 
2. Πάρτε ένα μικρό τμήμα των μαλλιών και ψεκάστε το με σπρέι. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ λεπτό σίδερο ισιώματος σε χαμηλή ρύθμιση, ισιώστε το τμήμα αυτό από τις ρίζες προς τις άκρες, δημιουργώντας μια ελαφρώς ανοδική μπούκλα καθώς προχωράτε. Στη συνέχεια, τυλίξτε αυτό το τμήμα των μαλλιών για να σχηματίσετε μια μπούκλα και στερεώστε το στο κεφάλι. Επαναλάβετε σε όλο το κεφάλι.
3. Όταν οι μπούκλες κρυώσουν, αφαιρέσετε τα τσιμπιδάκια ή τα κλιπ και χτενίστε τα μαλλιά με τα δάχτυλα για ένα ανέμελο look.

2. Μακρύτερο, Μη Φιλαριστό Bob — Ένα Hairstyle Μεσαίου Μήκους για Όλα τα Σχήματα Προσώπου

Για μια παραλλαγή του bob και για ελαφρώς μακρύτερα μαλλιά, επιλέξτε ένα στυλ με βαθιά χωρίστρα στο πλάι και πυκνές, ανέμελες τούφες μαλλιών. Στα αδύναμα και λεπτά μαλλιά, το κούρεμα χωρίς φιλάρισμα είναι μια άλλη στρατηγική για να δώσετε πυκνή όψη. Αν αποζητάτε λίγο φιλάρισμα, μερικές αφέλειες στο πλάι ή λίγες ανάλαφρες στρώσεις στο μέτωπο μπορούν να δώσουν ζωντάνια. Αυτό το στυλ ταιριάζει σε οποιοδήποτε σχήμα προσώπου.

Για να φορμάρετε αυτό το πιο μακρύ bob, ξεκινήστε λούζοντας τα μαλλιά με ένα ενδυναμωτικό σαμπουάν και conditioner. Εφαρμόστε ένα προϊόν για υφή ή έναν αφρό σε νωπές ρίζες και χτενίστε.

1. Στεγνώστε τα μαλλιά με το πιστολάκι γυρνώντας το κεφάλι ανάποδα. Αν τα στεγνώνετε φυσικά, αναποδογυρίστε μερικές φορές το κεφάλι και τσαλακώστε τα μαλλιά από τις ρίζες για να δημιουργήσετε όγκο.

2. Όταν τα μαλλιά είναι σχεδόν στεγνά, χρησιμοποιήστε μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα για να γυρίσετε τις άκρες από κάτω και να δημιουργήσετε ένα στρογγυλεμένο σχήμα.

3. Για ακόμη περισσότερο όγκο, γυρίστε ξανά το κεφάλι ανάποδα και ψεκάστε με ένα σπρέι για δυνατό κράτημα. Όταν γυρίσετε και πάλι το κεφάλι προς τα πάνω, ισιώστε απαλά τα μαλλιά με τα δάχτυλα.

3. Αυστηρό και Όμορφο — Ένα Hairstyle Μεσαίου Μήκους για Οβάλ και Τετράγωνα Πρόσωπα

Για μαλλιά που φτάνουν ακριβώς πάνω από τους ώμους, τα αυστηρά, χωρίς φιλάρισμα κουρέματα μπορούν να δώσουν στα αδύναμα μαλλιά με πιο γεμάτη όψη. Δημιουργήστε αφέλειες στο πλάι για να δώσετε έναν πιο funky αέρα σε αυτό το κλασικό κούρεμα, που ταιριάζει στα οβάλ και τετράγωνα πρόσωπα.

Για να φορμάρετε τα μαλλιά, ξεκινήστε με ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner, και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα leave-in προϊόν προστασίας.

1. Χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι, στεγνώστε εντελώς τα μαλλιά σας με μια φαρδιά βούρτσα για να δημιουργήσετε λείες τούφες.

2. Χρησιμοποιήστε ένα σίδερο για να ισιώσετε μικρά τμήματα μαλλιών. Για ένα λείο και ίσιο στυλ, εφαρμόστε στα τμήματα σπρέι ή τζελ προτού τα ισιώσετε με το σίδερο.

Blog Images_0040_Hair Styling Tips for Weak Hair Woes

6 Μακριά Χτενίσματα για Αδύναμα Μαλλιά

 

1. Λείο και Αισθησιακό — Ένα Μακρύ Hairstyle για Οβάλ ή Τετράγωνα Πρόσωπα

Αυτό το κούρεμα χωρίς φιλάρισμα θυμίζει τα επιμελώς ατημέλητα look με τις ασύμμετρες μύτες αλλά δεν βασίζεται στο φιλάρισμα για την υφή του. Ένα καταπληκτικό look για μακριά και αδύναμα μαλλιά που δημιουργείται με τη διάσπαση του κάτω μέρους η οποία προσδίδει διαχωρισμό. Για έναν πιο δυναμικό αέρα, σχηματίστε ασύμμετρες αφέλειες στο στυλ αυτής της διάσπασης, και τα αδύναμα, λεπτά μαλλιά σας θα τους ξεγελάσουν όλους. Αυτό το στυλ ταιριάζει καλύτερα στα οβάλ και τετράγωνα σχήματα προσώπου.

Για το φορμάρισμα, ξεκινήστε λούζοντας τα μαλλιά με ένα απαλό ή ξηρό σαμπουάν και ένα ήπιο conditioner, εφαρμόζοντας στη συνέχεια ένα προστατευτικό προϊόν που δεν ξεβγάζεται.

1. Στεγνώστε τα μαλλιά με το πιστολάκι χρησιμοποιώντας μια φαρδιά βούρτσα. Στεγνώστε τις αφέλειες προς τα κάτω για να παραμείνουν ίσιες και στρωτές.

2. Όταν τα μαλλιά είναι εντελώς στεγνά, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι για λάμψη και αρχίστε να τα ισιώνετε ανά τούφα με το σίδερο. Συνεχίστε σε όλο το κεφάλι, τούφα-τούφα, μέχρι να αποκτήσετε εντελώς ίσια μαλλιά.

 

2. Εντυπωσιακά Ίσια Μαλλιά — Ένα Μακρύ Hairstyle για Όλα τα Σχήματα Προσώπου

Τα μαλλιά στο πλάι και οι απαλά φιλαρισμένες άκρες δημιουργούν εντυπωσιακά μακριά χτενίσματα που τονίζουν τα αδύναμα μαλλιά. Το μυστικό είναι το φιλάρισμα να γίνεται μόνο γύρω από το πρόσωπο, και τα υπόλοιπα μαλλιά να μένουν αφιλάριστα. Αυτό δίνει στις αδύναμες τούφες την ψευδαίσθηση πιο γεμάτων, πιο πυκνών μαλλιών και ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου. Προσθέστε αφέλειες για ένα πιο fun αποτέλεσμα.

Για το φορμάρισμα, ξεκινήστε από το λούσιμο και την περιποίηση με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για αδύναμα μαλλιά. Συνεχίστε με ένα leave-in προϊόν ενδυνάμωσης.

1. Στεγνώστε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι, γυρνώντας το κεφάλι ανάποδα.

2. Ισιώστε τα μαλλιά σας τούφα-τούφα για να πετύχετε ένα λείο και απαλό αποτέλεσμα.

3. Αφού ισιώσετε τα μαλλιά με το σίδερο, εφαρμόστε ένα gel φιξαρίσματος ή ψεκάστε τις ρίζες με ένα σπρέι για υφή, και στη συνέχεια μεταφέρετε τα μαλλιά στην αντίθετη πλευρά για να δημιουργήσετε έξτρα όγκο. Ολοκληρώστε το look με ένα ελαφρύ σπρέι εάν θέλετε να διατηρήσετε την υφή.

 

3. Κοριτσίστικες Μπούκλες — Ένα Μακρύ Hairstyle για Όλα τα Σχήματα Προσώπου

Όταν τα μαλλιά είναι αδύναμα και άτονα, οι μπούκλες είναι ένας σίγουρος τρόπος για να τα κάνετε να δείχνουν πιο πυκνά και πιο γεμάτα. Για μακριά μαλλιά στο ύψος των ώμων, διατηρήστε το φιλάρισμα στο ελάχιστο, και για ένα πιο μοντέρνο look, δημιουργήστε μια χωρίστρα στο πλάι. Οι σέξι μπούκλες κολακεύουν κάθε σχήμα προσώπου.

Για το φορμάρισμα, λούστε και περιποιηθείτε τα μαλλιά με προϊόντα ενδυνάμωσης, και συνεχίστε με ένα προστατευτικό προϊόν χωρίς ξέβγαλμα.

1. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σίδερο για μπούκλες, δημιουργήστε μπούκλες τούφα-τούφα, δουλεύοντας από κάτω προς τα πάνω. Τυλίξτε τα μαλλιά σε μπούκλες δουλεύοντας με μια επαναλαμβανόμενη κίνηση πάνω-κάτω για να σχηματίσετε μπούκλες σε σχήμα σωλήνα, και όταν φτάσετε στο περίγραμμα του τριχωτού, δημιουργήστε μπούκλες απομακρύνοντας το σίδερο από το πρόσωπό σας. Καθώς τελειώνετε το κάθε τμήμα, ψεκάστε τη μπούκλα με σπρέι μαλλιών.

2. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία σε όλα τα μαλλιά, ψεκάστε ολόκληρο το κεφάλι με ένα ανάλαφρο σπρέι.

 

4. Δυνατά και Κομψά — Ένα Μακρύ Hairstyle για Τετράγωνα Πρόσωπα

Για πιο κομψές περιστάσεις, συνδυάστε τις μπούκλες σας με απαλές αφέλειες. Αυτό το glamorous χτένισμα θα κάνει τα αδύναμα μαλλιά σας να δείχνουν δυνατά και εντυπωσιακά. Είναι ένα στυλ που ταιριάζει καλύτερα στα τετράγωνα σχήματα προσώπου.

Για το φορμάρισμα, λούστε και περιποιηθείτε τα μαλλιά με το σαμπουάν και conditioner της επιλογής σας, και συνεχίστε με το αγαπημένο σας leave-in προϊόν για προστασία από τη θερμότητα.

1. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σίδερο, πάρτε μικρά τμήματα μαλλιών και σχηματίστε μπούκλες, δουλεύοντας από τις ρίζες προς τις άκρες. Μην κάνετε μπούκλες στις αφέλειες – χρησιμοποιήστε ένα σίδερο ισιώματος για να τις συνδυάσετε με τις μπούκλες και να δώσετε λάμψη.

2. Μόλις κάνετε μπούκλες σε ολόκληρο το κεφάλι, ολοκληρώστε με ένα ελαφρύ σπρέι μαλλιών για να τις φιξάρετε.

3. Μαζέψτε τα μαλλιά σε μια χαμηλή, πλαϊνή αλογοουρά και ασφαλίστε την.

 

5. Flip Out — Ένα Μακρύ Hairstyle για Τετράγωνα και Στρογγυλά Πρόσωπα

Τα αδύναμα, λεπτά μαλλιά χρειάζονται ελάχιστο φιλάρισμα για να δείχνουν πιο ωραία, αλλά με λίγα ανάλαφρα layers γύρω από το πρόσωπο, δημιουργείται η ψευδαίσθηση της πυκνότητας. Αυτό το στυλ ταιριάζει καλύτερα στα πρόσωπα με τετράγωνο ή στρογγυλό σχήμα.

Για το φορμάρισμα, ξεκινήστε με ένα σαμπουάν και conditioner για όγκο, ή με ένα ξηρό σαμπουάν. Συνεχίστε με ένα leave-in προϊόν ενδυνάμωσης.

1. Στεγνώστε τα μαλλιά με το πιστολάκι χρησιμοποιώντας μια φαρδιά βούρτσα για να δημιουργήσετε απαλή λάμψη.

2. Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο σίδερο για μπούκλες, πάρτε ένα τμήμα μαλλιών γύρω από το πρόσωπο και γυρίστε τις άκρες προς τα έξω.

3. Ανοίξτε τη μπούκλα με τα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε ανάλαφρη κίνηση προς τα έξω. Ολοκληρώστε το styling με ένα σπρέι για ελαφρύ κράτημα.

 

6. Συναρπαστικό Razor-Edge — Ένα Μακρύ Hairstyle για Στρογγυλά και Οβάλ Πρόσωπα

Αυτή η παραλλαγή του Flip Out χαρίζει στα αδύναμα, λεπτά μαλλιά πλούσια όψη, καθώς το φιλάρισμα γίνεται μόνο γύρω από το πρόσωπο, και οι απαλές κοφτές μύτες χαρίζουν υφή. Το ελαφρύ κρεπάρισμα στις ρίζες χαρίζει ζωντάνια σε αυτό το στυλ, το οποίο ταιριάζει καλύτερα στα στρογγυλά και οβάλ πρόσωπα.

Για να φορμάρετε τα μαλλιά, ξεκινήστε με ένα ενυδατικό σαμπουάν και conditioner, και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα leave-in προϊόν προστασίας της επιλογής σας.

1. Στεγνώστε τα μαλλιά με το πιστολάκι χρησιμοποιώντας μια φαρδιά βούρτσα για να δημιουργήσετε απαλή λάμψη.

2. Όταν τα μαλλιά είναι εντελώς στεγνά, χρησιμοποιήστε ένα σίδερο ισιώματος.

3. Για να προσθέσετε όγκο και να ανανεώσετε το look, πάρτε μερικά τμήματα μαλλιών από την κορυφή της κεφαλής και κρεπάρετε ελαφρά από τις ρίζες.

 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Ήταν χρήσιμες οι συμβουλές; Έχετε κάποια άλλη συμβουλή να μοιραστείτε; Αν ναι, σχολιάστε και μοιραστείτε αυτό το άρθρο στο αγαπημένο σας social media site. 

Select a location

Select a language